Πως να επιλέξεις το σωστό τζιν... - kmaroussis.gr
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1948

Πως να επιλέξεις το σωστό τζιν...

Απρίλιος 26, 2020

Pos-na-epilekseis-to-sosto-tzin

Το πιο... απλό παντελόνι  που μπορεί να φορέσει ένας άντρας στην καθημερινότητά του είναι το τζιν. Λιτό, όμορφο και άνετο, ένα τζιν είναι ικανό να στηρίξει και μια απλή έξοδό σας για καφέ ή και να συνδυαστεί με ένα πουκάμισο και ένα σακάκι και να σας συντροφεύσει σε ένα εστιατόριο ή ακόμη και σε ένα ραντεβού. Πως όμως μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό παντελόνι ανάλογα με τον σωματότυπο μας; Πρέπει να φορέσουμε την ίδια γραμμή παντελονιού είτε είμαστε ψηλοί είτε κοντοί; Το kmarousis είναι και πάλι εδώ για να σας δώσει τα φώτα του!

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως υπάρχουν τέσσερα σημεία που επιβάλλεται να προσέξουμε κατά την επιλογή παντελονιού. Το μέγεθος, το χρώμα, η μέση και το κόντεμα είναι τέσσερα στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κατά την επιλογή του ιδανικού τζιν για εμάς. Σαν γενική ιδέα, πρέπει να επιλέγουμε πάντα το παντελόνι που δεν θα  μας σφίγγει στη μέση, αλλά και δεν θα είναι φαρδύ, στο σωστό μάκρος (για να μην θέλει κόντεμα θα πρέπει να φτάνει ακριβώς πάνω στο παπούτσι), ενώ ιδανικά θα πρέπει να διατηρήσουμε το πρωτότυπο στρίφωμα κατά το κόντεμα.

Αν είστε κοντός

Το σωστό παντελόνι για αυτή την κατηγορία αντρών είναι αυτά με κανονικό καβάλο, σε σκούρες  αποχρώσεις και ίσια γραμμή, με κλασικό τελείωμα. Αν η επιλογή μας είναι σωστή, τότε θα πρέπει το παντελόνι μας να μας δείχνει μερικούς πόντους ψηλότερους, χωρίς να μας στερεί τα καλά στοιχεία που θέλουμε στο ντύσιμό μας. Καλό θα ήταν σε αυτές τις περιπτώσεις να αποφεύγονται τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια αλλά και τα loose, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι ικανά να δώσουν στους γύρω μας την εντύπωση ότι φοράμε... δανεικό παντελόνι!

Αν είστε ψηλός

Αν είστε ψηλός, οι επιλογές που έχετε για το τζιν  σας είναι λίγο περισσότερες. Αυτό επειδή στον σωματότυπό σας ταιριάζουν  τόσο τα χαμηλοκάβαλα όσο και τα παντελόνια με κανονικό καβάλο. Τα τζιν σας θα πρέπει να έχουν ψηλό τελείωμα και να έχουν ίσια ή και εφαρμοστή γραμμή, κατασκευασμένα ιδανικά από μαλακό ύφασμα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τον καβάλο του τζιν μας. Θα πρέπει να μην είναι στενό εκεί, καθώς σε αυτή την περίπτωση το παντελόνι δεν θα μπορεί να είναι όσο άνετο χρειάζεται, ενώ παράλληλα θα χαλάει και την εικόνα που θα θέλουμε να δώσουμε προς τα έξω.

Αν είστε αδύνατος

Τι φοράμε όμως αν είμαστε αδύνατοι; Η επιλογή είναι απλή. Σε αυτές τις περιπτώσεις αντρών επιλέγουμε χαμηλοκάβαλα τζιν σε ανοιχτές αποχρώσεις τα οποία είναι φτιαγμένα από σκληρό ύφασμα. Η γραμμή μπορεί να είναι ίσια ή εφαρμοστή, με το τελείωμα της  να είναι κλασικό. Ανάλογα με την ηλικία μας μπορούμε να επιλέξουμε και σχέδια με μπαλώματα ή κεντήματα και φερμουάρ, τα οποία θα μας έδιναν την αίσθηση περισσότερου όγκου , ωστόσο χρειάζεται προσοχή.

Αν είστε γεμάτος

Η λίστα κλείνει με τις περιπτώσεις αντρών που έχουν παραπανίσια κιλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις ιδανικά είναι τα χαμηλοκάβαλα τζιν σε σκούρες αποχρώσεις (αυτό είναι  πολύ σημαντικό, έτσι ώστε το ρούχο μας να μην μοιάζει φτηνό), κατασκευασμένα από μαλακό ύφασμα. Η γραμμή θα πρέπει να είναι ίσια και το τελείωμα χαμηλό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προτείνουμε να μην κουβαλάμε πράγματα στις τσέπες μας, καθώς προσθέτουμε όγκο στο σώμα μας, κάτι που θα πρέπει να αποφύγουμε.