Πως να φορέσεις σωστά το γιλέκο σου - kmaroussis.gr
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1948

Πως να φορέσεις σωστά το γιλέκο σου

Μάρτιος 19, 2020

pos_na_foreseis_sosta_to_gileko_sou

Το γεγονός ότι ένα γιλέκο μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση ενός άντρα είτε αυτός φοράει κοστούμι είτε όχι είναι γνωστό. Το θέμα είναι όμως, πως μπορεί κάποιος να φορέσει ένα γιλέκο με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσει το απόλυτο στην εμφάνισή του και να αποφύγει τα τυχόν λάθη που μπορούν να γίνουν  και να του στερήσουν πόντους! Εμείς στo kmarousis.gr θα σας δώσουμε αρκετές ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φορέσετε το γιλέκο σας.

1. Πρέπει να εφαρμόζει ιδανικά
Όπως σε όλα τα ρούχα και στα γιλέκα τα πάντα έχουν να κάνουν με τη σωστή εφαρμογή. Όσο ακριβό και καλοραμμένο να είναι ένα γιλέκο, από την στιγμή που δεν θα στρώνει καλά πάνω σας, θα δείχνει φτηνό και πρόχειρο. Τι πρέπει να προσέχουμε λοιπόν στα γιλέκα; Τα μανίκια θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά και η ραφή τους να έρχεται στην κορυφή των ώμων σας. Επίσης δεν θα πρέπει να περισσεύει ύφασμα πάνω από τους ώμους. Θα πρέπει να εφαρμόζει ιδανικό στον κορμό σας, να μην στενεύει  όταν είναι κουμπωμένο και φυσικά να μην είναι φαρδύ!

2. Μην κουμπωθείς τελείως!
Κάθε γιλέκο μοιάζει να είναι περισσότερο κομψό όταν είναι κουμπωμένο, ειδικά όταν το φοράς σαν ζακέτα. Έτσι λοιπόν το ιδανικό είναι το να κουμπώνουμε όλα τα κουμπιά, αφήνοντας όμως το τελευταίο ξεκούμπωτο. Δεν υπάρχει  λόγος για να γίνεται αυτό, ωστόσο οι επαγγελματίες (ενδυματολόγοι και σχεδιαστές) εκτιμούν πως έτσι είναι  καλύτερο, καθώς δείχνει πιο χαλαρό και δεν πρόκειται να σε «πνίξει»

3. Το παν είναι η ποιότητα
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην προσπάθειά μας να βρούμε το ιδανικό γιλέκο είναι και το σωστό ύφασμα. Έτσι λοιπόν ανάλογα με την εποχή μπορούμε να επιλέξουμε χοντρό (για τον χειμώνα) ή λινό και  βαμβακερό (για  το καλοκαίρι  ή την άνοιξη). Καλό θα ήταν να αποφεύγεται το γυαλιστερό πολυέστερ αλλά και τα έντονα σχέδια. Μην ξεχνάμε  πως  όσο πιο έξυπνα κάνουμε την επιλογή μας, με τόσο περισσότερα ρούχα μπορούμε να το ταιριάξουμε

4. Και με πουκάμισο και χωρίς
Το γιλέκο έχει αυτή την... ιδιαιτερότητα. Μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί με ένα  πουκάμισο, σε πιο επίσημο τρόπο ντυσίματος όσο και με ένα t-shirt σε ένα  πιο χαλαρό στυλ.  Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε πάντως δεν είναι άλλο από τον συνδιασμό των χρωμάτων  που θα αποφασίσουμε, καθώς μια λάθος επιλογή δεν θα είναι δύσκολο να μας κάνει να μοιάζουμε με... γκαρσόνι (λευκό πουκάμισο, μαύρο παντελόνι)!