Στιλιστικά λάθη | Τι να αποφύγετε σε ένα ανδρικό ντύσιμο; - kmaroussis.gr
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1948

Στιλιστικά λάθη: Τι να αποφύγετε σε ένα ανδρικό ντύσιμο;

Μάρτιος 01, 2023

Στιλιστικά λάθη: Τι να αποφύγετε σε ένα ανδρικό ντύσιμο;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών δεν δίνει ιδιαίτερα έμφαση στο στυλ του ντυσίματος που θα επιλέξει. Άλλωστε, έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες δίνουν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και γενικά στο ντύσιμο ενός άνδρα, από ότι ένας άνδρας. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα θα αναλύσουμε μερικά στιλιστικά λάθη που συναντάμε αρκετά συχνά σε ένα ανδρικό ντύσιμο. Λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία.

Μπορεί στα ανδρικά ρούχα η ποικιλία να είναι πολύ μικρότερη  από ότι στα γυναικεία, ωστόσο μπορείτε να βρείτε πολλές και διάφορες επιλογές ώστε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό στυλ που να σας αντιπροσωπεύει. Κατά επιλογή όμως των ρούχων που θα αγοράσετε, πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη:

Πολλές πληροφορίες χωρίς κοινό σημείο αναφοράς

Όταν ξεκινάτε να δημιουργείτε το προσωπικό σας στυλ, δεν θα πρέπει να αναμειγνύετε πολλά και διαφορετικά ρούχα και αξεσουάρ. Μπορεί αρκετοί celebrities να επιλέγουν πιο φανταχτερά ρούχα, συνδυασμών διαφόρων μοτίβων και πολλές άλλες extreme επιλογές. Ωστόσο ότι και να κάνουν τα συγκεκριμένα άτομα, είναι διάσημοι και έχουν το ακαταλόγιστο.

Εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ρούχων σας. Προτιμήστε πιο απλούς συνδυασμούς και όταν αρχίσετε να εξοικειώνεστε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες. Ένα από τα βασικότερα στιλιστικά λάθη στα ανδρικά ντυσίματα είναι η αγορά ειδών ρουχισμού από πολλά και διάφορα καταστήματα, χωρίς κάποιο σημείο αναφοράς. Το αποτέλεσμα να συγκεντρώσετε διάφορα ανδρικά πουκάμισα, μπλούζες και παντελόνια τα οποία όμως δεν μπορούν να συνδυαστούν με κανέναν τρόπο.

Αποφύγετε λοιπόν τις παρορμητικές αγορές μόνο επειδή σας τράβηξε το ενδιαφέρον κάποιο έντονο χρώμα ή η χαμηλή τιμή ενός ρούχου.

Χρώμα κοστουμιού

Τα ανδρικά κοστούμια αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να δημιουργήσετε ένα όμορφο, σοβαρό και ελκυστικό στυλ. Ωστόσο ένα από τα βασικότερα στιλιστικά λάθη κατά την αγορά ενός κοστουμιού είναι το χρώμα που θα επιλέξετε. Αρκετοί άνδρες διατηρούν μια λανθασμένη εντύπωση ότι το μαύρο σακάκι αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, αφού ένα μαύρο κοστούμι μπορεί να φορεθεί σε συγκεκριμένες περιστάσεις και με ελάχιστες επιλογές για να το συνδυάσετε (άσπρο πουκάμισο και ελάχιστα αξεσουάρ).

Καλό λοιπόν θα ήταν να επιλέξετε πιο μοντέρνα χρώματα που θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε το κοστούμι σας σε πολλές και διάφορες περιστάσεις. Συγκεκριμένα το μπλε και το γκρι χρώμα στα ανδρικά σακάκια αποτελούν τις καλύτερες και πιο μοδάτες επιλογές.

Στιλιστικά λάθη στην επιλογή γραβάτας

Οι ανδρικές γραβάτες αποτελεί το κορυφαίο ανδρικό αξεσουάρ που έχει την ικανότητα να εκτοξεύσει ένα στυλ ένδυσης. Τα στιλιστικά λάθη που αφορούν την επιλογή της γραβάτας, έχουν να κάνουν κυρίως με το στυλ, το χρώμα και το πάχος της. Πρώτη συμβουλή η αποφυγή έντονων μοτίβων και χρωμάτων. Η γραβάτα προσδίδει κύρος σε έναν άνδρα. Επιλέγοντας μία με τον Μίκυ και το Ντόναλντ, σίγουρα δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στις επιλογές σας.

Συμβουλή νούμερο 2, η αποφυγή μια πολύ λεπτής γραβάτας. Όταν επιλέγετε να φορέσετε ένα αξεσουάρ, θα πρέπει να το κάνετε σωστά.

Κακής ποιότητας πανωφόρια

Τελευταίο στη λίστα με τα ανδρικά στιλιστικά λάθη είναι η αγορά του πανωφοριού. Η κακή ποιότητα σε ένα πανωφόρι είναι εμφανής από μακριά. Εκτός του ότι θα σχολιαστεί αρνητικά, δεν εξυπηρετεί και το σκοπό για τον οποίο το αγοράσατε. Μπορεί η ιδέα να αγοράσετε ένα αρκετά φθηνό μπουφάν να είναι ελκυστική, ωστόσο σκεφτείτε πόσο θα κρατήσει, πόσο θα μπορέσετε να το φορέσετε και τι εντυπώσεις θα σχηματίσει για τοπ συνολικό σας στυλ.

Η υψηλή ποιότητα παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε είδος ρουχισμού. Ωστόσο όταν μιλάμε για πανωφόρια, θα πρέπει να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε ανδρικά μπουφάν, ζακέτες και σακάκια άριστης ποιότητας και αισθητικής. Προδιαγραφές που εξασφαλίζουμε σε όλα τα ανδρικά μας ρούχα και αξεσουάρ.